Search
  • Vedenneito

Pelaajaesittely: Elina MäkinenNimi: Elina Mäkinen


Ikä: 27 vuotta, vaikka usein sekoitetaankin alle 20-vuotiaisiin


Pelipaikka: Hyökkääjä


Pelivuodet yleensä: Laskutavasta riippuen, noin kaksi vuotta.


Pelivuodet maajoukkueessa: Yksi vuosi


Seura: Najadit


Arvokisaedustukset: PM kisat 2020


Jokin uppopallomuisto: Ensimmäisen maalini oikeassa uppopalloturnauksessa! Se oli Rixu Cupissa 2018 sekoitetuissa naisten ja nuorten peleissä, jossa tein yksin läpiajon. Hauska juttu sinänsä, että taisin tehdä vasta PM kisoissa 2020 ensimmäistä kertaa maalin niin, että maalivahti oli maalissa. Onneksi Kira oli punnertamassa mukana, niin tyhjän maalin kirous saatiin purettua.


Suosikkiräpylämerkki: En ole vielä päässyt välineurheilun puolelle.


Vahvuuteni pelatessa: Koen olevani vieläkin uusi uppopallomaailmassa, mutta kai sekin voi olla vahvuus että on intoa täynnä ja valmis oppimaan.


Parasta uppopallossa: Jatkuva kehittyminen, lajin moniulotteisuus ja monipuolisuus tarvittavien taitojen osalta.


Miksi/miten aloitit uppopallon: Kilpauintiajat olivat jo jättäneet ja tarvitsin tavoitteellisuutta treenaamiseen. Nyt jälkeenpäin ihmettelen, miten en ole löytänyt lajia yhtään aiemmin!


Vaikeinta uppopallossa: Ehdottomasti lajin kolmiulotteisuus, koska uinnin puolella olen tottunut tuijottamaan vain pohjakaakeleita. Toisaalta yksilöurheilijana monet joukkuelajin ominaisuudet ovat myös täysin uusia, kuten joukkuekavereiden pelityylien oppiminen ja oman pelityylin sovittaminen niin pelikavereihin kuin vastustajiin. Uskallanko mainita tässä täysin uudet motoriset taidot, jota pallonkäsittely tuo mukanaan?


Mitä teen uppopallon lisäksi: Olen sellainen harrastelija, eli teen vähän kaikkea mukavaa retkeilyä ja puuhastelua. Aktiivisina harrastuksina on talvisin avantouinti, vapaalasku, hiihto ja uppopallo. Kesäisin repertuaariin kuuluu avovesiuinti, swimrun, triathlon, pyöräily, toiminnallinen harjoittelu, kiipeily ja nyt viimeisimpänä villityksenä kite, eli leijasurffaus. Mun huono puoli on se, että aina kun kokeilen uutta lajia, niin innostun siitä melko paljon. Vielä kun vaan saisi lisää aikaa harrastamiselle, jotta ehtisi tehdä kaikkea.252 views0 comments