Search
  • Vedenneito

Satu hyppäsi tauon jälkeen jälleen tositoimiin

Updated: Oct 10, 2019Joukkueemme koostuu huippu-uppopalloilijoista, joilla kaikilla on erilainen ja ainutlaatuinen uppopallotausta. Yhteenlaskettuna kaikkien pelaajiemme uppopallon harrastusvuodet, taitaa kyseessä olla kokenein MM-kisoihin lähtevä joukkue. Minullakin on jo pitkä tausta uppopallosta, vaikka pidempi tauko vuosien väliin mahtuukin.


Olen pelannut uppopalloa vuodesta 1989 lähtien, tosin pidin pitkän tauon vuosina 2009–2017. Ennen tuota taukoa pelasin niin miesten ja naisten SM-sarjaa, I-divisioonaa kuin II-divisioonakin. Naisten maajoukkueessa olen ollut vuosina 1997–2007. Lajin olen aloittanut 7-vuotiaana kahden veljeni kanssa (Tero Suomalainen ja Tomi Suomalainen) vuonna 1989, Riihimäellä. Laji vei meidät mukanaan ja koko nuoruuteni olen kirjaimellisesti asunut uimahalleissa. Seurani on Riihimäen Urheilusukeltajat.


Riihimäellä meillä oli upea nuorten joukkue, joka on varmasti osa syy siihen, miksi itsekin lajin pariin hurahdin ja jäin. Minua on kieltämättä koulittu välillä kovallakin kädellä pärjäämään sarjassa kuin sarjassa. Vuosina 2001–2002 sain olla mukana nuorten maajoukkueessa, jolloin tytötkin pääsivät ensimmäisiä kertoja mukaan. Hienoja muistoja jäi näiden joukkueiden kanssa pelaamisesta.


Vuonna 2018 aloitin lajin harrastamisen uudelleen ja palasin jälleen tositoimiin. Kauden tähtäimenä oli mikäpä muu kuin paikka naisten maajoukkueessa. Vanhat Alat saivat jäädä kaapin pohjalle uusien räpylöiden tieltä, ja pelikuviot ovat muuttuneet uusiin. Yritän opetella koko ajan lisää ja kehittää itseäni uppopallon pelaajana. Leireille on mukava mennä ja yleensä palaan kotiin useiden mustelmien ja uusien ideoiden kanssa.


Joukkueessa vallitsee upea yhteishenki ja kehitys näkyy jokaisessa naisessa Suomen maajoukkueessa. Upeaa! Olen onnellinen paikastani näiden hienojen naisten parissa ja haluan tehdä töitä koko joukkueen menestymisen eteen.


Nyt takana on viimeinen leiri ennen MM-kisoja Itävallassa. Kiitos kaikille harjoitusvastuksille, jotka tulitte paikalle Tampereelle. Saimme jälleen lisää oppia ja ajatuksia omasta pelistämme. Ensimmäisellä altaalla oli kolme 15 minuutin peliä, kokoonpanoja vaihdellen ja erityistilanteita harjoitellen. Toisella altaalla hioimme omalla porukalla vielä viimeisiä pelinomaisia harjoituksia. Uudet kisauikkarit pääsivät myös koko joukkueen testaukseen ja hyvältähän ne tuntuivat.


Keskiviikkona alkaa matka kohti lentokenttää ja kisakaupunkia Grazia. Sunnuntaina on ensimmäinen pelimme vastassamme Kanada ja maanantaina kohtaamme Ruotsin.
Puolustaja, Satu #9


361 views0 comments

Recent Posts

See All
 
  • Facebook
  • Instagram
  • Blogger

©2020 Ilona Häsänen

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now