Search
  • Vedenneito

Pelaajaesittely: Mari Pesola


Nimi: Mari Pesola


Ikä: 27


Pelipaikka: Hyökkääjä


Pelivuodet yhteensä: Vuonna 2006 sain ensikosketuksen uppopalloon nuorten peliryhmässä. Pian samana vuonna meidän huippuohjaaja tsemppasi mukaan uppopallotreeneihin. Siitä se sitten lähti, aina tähän päivään asti välillä aktiivisemmin ja välillä ei ihan niin aktiivisesti. Tänä vuonna siis jo 15 vuotta harrastusta takana ja lukematon määrä edessä.


Seura: Aluksi Nivalan Saukot, välissä Ylivieskan Urheilusukeltajat Ry ja vuodesta 2014 Nivalan Sukeltajat Ry.


Arvokisaedustus: Nuorten PM 2008. Naisten MM: 2011, 2015 ja 2019. EM: 2017 ja PM 2010, 2013, 2014, 2020


Jokin uppopallomuisto: Monia muistoja on kertynyt. Mutta edelleenkin nostattaa karvat pystyyn, kun voitetun arvokisapelin jälkeen joukkueen kanssa kaulakkain saadaan laulaa Maamme-laulu ja katsoa siniristilippua. Se ylpeys ja kunnioitus omaa joukkuetta ja Suomea kohtaan on jotain hienoa - vieläpä kun saa olla osana sitä.


Vahvuuteni pelaajana: Nautin hetkistä kun toivottomalta tuntuvassa ahtaudessa saankin tehtyä avaavan syötön omalle pelaajalle. Vahvuuksiani: liikkuminen pallon kanssa, karvaus, joukkuepelaaja.


Parasta uppopallossa: Sukeltamisen vapaus, kolmiulotteisuus, haastavuus... Jatkuva mahdollisuus ylittää itsensä.


Miksi/miten aloitit uppopallon: Nuorena ollessa oma laji vielä puuttui. Pienelle paikkakunnalle rakennettiin uusi hieno uimahalli -06 ja tämän myötä tuli myös uusi hieno laji tarjolle. Kaveri houkutteli mukaan kokeilemaan ja sille tielle jäätiin.


Vaikeinta uppopallossa: Korittaminen; pitää olla nopeampi, voimakkaampi, taitavampi, taktisempi, yllättävä, ja parempi kuin vastustaja. Hmm. tai jos vain antaisin mennä vaan ;).

Haastavaa uppopallossa on tosiaan pelaajien vähyys ja kilpailun puute.


Mitä teen uppopallon lisäksi: Joku voisi sanoa että juon kahvia, saunon ja nukun, paikassa kuin paikassa. Lisäksi kesäisin nautin retkeilystä, patikoinnista ja maastopyöräilystä. Talvisin yritän löytää kipinää hiihdosta, kohta varmaan opin siitäkin tykkäämään.219 views0 comments

Recent Posts

See All