top of page
Search
  • Vedenneito

Naiset pelaamaan SM-sarjaa kaudelle 2021-2022!Naisten joukkueen kauden 2021–2022 ensimmäiset pelit suuntautuivat Seinäjoelle 23.10.–24.10. välille. Seinäjoella pelattiin alkusarjan ottelut kahdeksan joukkueen kesken. Viikonlopun päätteeksi kolme parasta joukkuetta siirtyi pelaamaan SM-sarjaa ja loput viisi joukkuetta ratkovat divisioonan paremmuusjärjestyksen kauden aikana.


Naisten joukkue lähti jälleen tavoittelemaan hyviä harjoitusotteluita ja pelaamaan yhtenä joukkueena. Osa porukasta tuli paikalle junalla aprikoiden, kuinka tiukoista peleistä miehiä vastaan selvitään vajaalla joukkueella. Osa suuntasi paikalle autolla ja keskustelun edetessä päädyttiin loppupäätelmään, ettei me sunnuntaiksi jäädä vain yhtä peliä varten.


Lauantai alkoi Seinäjoen uimahallilla ulkolämmittelyiden merkeissä ja pohtien tulevia pelejä. Totesimme, että joukkueessa täydennetään toinen toisiamme ja yhteiset ajatukset saatiin kasattua pessimistien ja optimistien keskuudesta puoliväliin. Yhdeksän naisen

voimin laitettiin tavoitteeksi sunnuntaille kaksi ottelua, SM-sarja paikka, ja aikaisempaan junaan kerkeäminen. (Voitte vaan arvailla, oliko pessimistit autossa vai junassa matkustajia.)


Meidän ensimmäinen vastustaja oli RixHäm-joukkue, joka koostui riihimäkeläisistä ja hämeenlinnalaisista pelaajista. Varovaisen alun jälkeen peli vapautui ja lopputuloksena 9–0 voitto. Seuraava peli oli vantaalaisia Hydromanian pelaajia vastaan ja nopeasti selvisi, että vastassa on fyysisesti voimakkaampi joukkue, joka puolustaa tiiviisti. Peli pyöri kuitenkin molemmissa päissä, vaikkakin korit tehtiin vain meille eli tälle joukkueelle hävittiin 6-0.


Lauantaipäivän viimeinen peli EUS-joukkuetta vastaan ja päämääränä oli

voitto, mikäli haluttiin vielä pyrkiä tavoittelemaan SM-sarjapaikkaa. Tiukka peli voitettiin 1-0. Pelien jälkeen hotellille ja ansaittu ruokailu. Ruokailun aikana päätettiin myös pyytää vahvistuksia sunnuntaille ja yksi kala tarttui koukkuun.


Hyvin nukutun yön jälkeen uusi aamu ja lämmittelyt aloitettiin jälleen ulkona, yhdellä lisäpelaajalla. Nyt meitä oli jo täyskymppi-joukkue paikalla. Peliaika muuttui edellisen päivän suorasta 2x15 min peliajasta tehokkaaksi.


Sunnuntaina ensimmäinen vastus oli SeiVaa, joka tiedettiin etukäteen kovaksi joukkueeksi.

Joukkueellemme tappio 5-0. Seuraava peli oli siis voitettava, jotta tavoitteeseen päästäisiin.


Viikonlopun viimeinen vastus olikin PSK-Kupla pääkaupunkiseudulta. Pelin lopputulos oli lopulta 3-0. Upeaa oli huomata, että joukkueen eteen tehtiin töitä ja jokainen peli pelattiin loppuun asti, välillä taktiikkaa muuttaen. Seuraavat pelit odottavatkin jo heti ensi viikonloppuna Tampereella ja vastassa on Suomen kovimmat joukkueet. Tällä pelikierroksella kohtaamme Häsun Hämeenlinnasta ja WestCoast UWR -joukkueen länsirannikolta.


Olemme siis tiettävästi ensimmäinen puhdas naisten joukkue uppopallon pääsarjatasolla Suomessa!


SM-kauden avaus 30.10. TampereellaPelikierros tuli hieman yllättäen vastaan, ansaittuamme edellisenä viikonloppuna paikan SM-sarjasta. Osa pelaajista oli aikeissa pelata näissäkin peleissä jossakin joukkueessa, mutta kokonaisen iskukykyisen joukkueen saaminen pelipaikalle oli ylittämätön haaste.


Lähdimme kymmenen pelaajan voimin peleihin ja tiesimme olevamme kovassa paikassa.

Kauden ensimmäisissä peleissä vastaan siis asettui moninkertainen Suomen mestari Hämeenlinnan sukeltajat. Peli tiedettiin todella kovaksi, joten lähdimme puolustus mielessä kohtaamaan tätä kovaa joukkuetta. Kylmää kyytiä oli tiedossa ja peli päättyikin 15-0 tappioon. Vastustaja onneksi oli projektissamme mukana: antoivat painetta ja rokottivat virheistä kuitenkaan lähtemättä murskajaisiin.


Toisessa pelissä vastaamme asettui myös kovaksi tiedetty WestCoast UWR: joukkueellinen pohjoisen miehiä Oulun suunnalta vahvistettuna muilla länsirannikon pelaajilla. Voimasuhteet olivat heittämällä vastustajien puolella ja saimme tämän tuta tässä pelissä. Pääsimme kuitenkin myös pyörittämään peliä vastustajan päässä ja muutamia hyviä iskuja korillekin saatiin. Peli päättyi lopulta 21-0.


Tiesimme olevamme kovassa paikassa, mutta kokeneemmille pelaajille tämä on erinomainen paikka kehittyä nopeissa pelitilanteissa ja kovissa tilanteissa. Täällä joukkueemme kehittyy ja hitsautuu yhteen, tavoitteena tulevan kesän EM-kisat ja seuraavan kesän MM-kisat, joissa vastustajat saavat varmasti tuta kovuutemme.


Maajoukkueleiri 31.10. Rajamäellä
Tiukka kahden viikonlopun rypistys huipentui vielä maajoukkueleiriin, joka pidettiin Rajamäen uimahallissa. Mukaan oltiin saatu myös uusia pelaajia, joka toi nostetta myös pelikierroksilla puurtaneille pelaajille. Rankka rypistys tuntui jo koko kropassa, mutta onneksi paikalle oltiin saatu myös joukkueellinen hyvätasoisia sparraajia, jolloin päästiin viimein pelaamaan täydellä nipulla. Iso kiitos mukaan sparraamaan lähteneille pelaajille!#6 Heli

#9 Satu
158 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2 Post
bottom of page