Search
  • Vedenneito

Kiitos tästä sarjakaudesta.

Taas tuli täysi viikonloppu uppopalloa. Näitä onkin nyt kertynyt, kun naisilla on lupa pelata joka sarjatasolla. Runsas peliaika mahdollistaa joukkueena ja yksilöinä kehittymisen, muutamat naisten maajoukkueen rinkiläiset on tänä kautena päässyt siis pelaamaan kolmea sarjaa.

Lauantaina pelattiin SM-sarjan viimeiset runkosarjaottelut. Meillä ensimmäinen peli oli Seivaata vastaa. Seivaa nousi naisten kanssa divarista sm-sarjaan, joten sitä vastaan meillä oli parhaat mahdollisuudet päästä toteuttamaan omaa peliä ja joukkuetaktiikkaa. Peli päättyikin meidän voittoon 3-0. Täydellä joukkueella saatiin koko tämän SM-sarjakauden ensimmäinen ja viimeinen voitto. Osalla naisista oli heti perään toinen peli nuorten ja naisten sarjan pelejä. Osalla taas oli tiedossa kuuden tunnin tauko. Me vapaalla olevat suunnattiin hyvin syömään ja rauhassa kahvittelemaan, mikä sen parempaa ja vielä hyvässä seurassa.


Toinen peli pelattiin urheilusukeltajia vastaan. Tiedossa oli kylmää kyytiä, ja sitähän se olikin. Hävittiin niin paljon - 0 etten muista. Hienoa että miehillä riittää pelaajia ja kovia joukkueita, jospa vielä joskus meillä naisillakin. Vaikka toinen peli oli silkkaa puolustusyrittämistä, sai siitä jotain oppiakin. Allekirjoittanut vielä opettelee puolustajan paikalla pysymistä ja parin seuraamista. Videolta pystyy näkemään ja oppimaan (entisenä hyökkääjänä; unohduinko karvaamaan ja jäikö se kaveri pulaan siellä pohjassa).

Kiitos kaikille joukkueille, että ette päästäneet meitä naisia helpolla.

Sunnuntaille oli avoin maajoukkueleiri Rajamäellä. Meitä oli kaikkiaan 16 naista ja mikä parasta, uusia nuoria kasvoja oli mukana. Ensimmäisellä altaalla tehtiin harjotteita ja pelattiin naisten kesken.

Parin tunnin tauolla tankattiin ja edelleen mallailtiin tulevia mahdollisia kisauikkareita. Nyt saatiin jo vähän selkeyttäkin; tarvitaan suunnilleen yhtämonta mittaa ja mallia kuin on naisiakin (kiitos Ilo #99 kärsivällisyydestä). Pari uikkaria pääsi todelliseen testiin seuraavalla altaalla, ja ilmeisesti pärjäsikin kohtalaisesti. Nyt altaalle oltiin saatu sekalainen sakki huhuiltua meille harjoitusvastukseksi, osa naisista vahvisti heitä että saatiin vaihtoja jaettua molempiin joukkueisiin sopivasti. Tunteroinen pelkkää uppopalloa siis! Altaan jälkeen kuulin parasta analyysiä hyökkääjänä pelaamisesta, joskus voisi itsekin vähän enemmän ajatella minne ja milloin sukeltaa. Jatkuvaa oppimistahan tämä laji on!


Mari Pesola #11

(Kuvista kiitos Timo Simoselle!)

161 views0 comments

Recent Posts

See All