Search
  • Vedenneito

Emme pääse kisoihin!Kisat asettavat urheilijoille tavoitteet ja päämäärän. Meitä vievät harjoittelukaudella eteenpäin tulokset omassa kehittymisessä ja joukkueen pelissä. Nyt joukkueen seuraava tavoite siirtyy eteenpäin.


Uppopallossa isot kisat pidetään joka toinen vuosi, vuorotellen EM- ja MM-kisat. Tulevana kesänä olisivat vuorossa olleet EM-kilpailut Norjassa, mutta osallistujalistalla ei Suomen joukkueita näy. Korona on päivän sana, niin tässäkin. Saimme syksyllä naisten joukkueelle uudet valmentajat, joiden kanssa olemme päässeet uima-altaalla pitämään vasta kaksi maajoukkueleiriä. Pari lyhyttä leiriä eivät riitä uusien ideoiden ja pelaajien sisään ajamiseen. Lisäksi lähes kukaan pelaajista ei ole päässyt altaaseen harjoittelemaan joulukuusta lähtien. Näillä lähtökohdilla aloitimme tarkastelemaan mahdollisuuksiamme osallistua tulevan kesän kisoihin.


Kansainvälinen sukellusliitto CMAS tai Norjan sukeltajaliitto eivät kisoja peruneet vaikka asiasta keskustelivatkin. Saimme kilpailujärjestäjältä ohjeet koronaan liittyen. Aloimme laskemaan kisabudjettia ja selvitimme asiaa myös tältä kannalta. Joukkueeseen kuuluu 15 pelaajaa, valmentajat sekä muut toimihenkilöt. Itse kisojen kulut nousevat vähintään 30 000 €, eli 2 000 € per pelaaja. Tämän lisäksi tulisivat kulut karanteeneista, koronatesteistä sekä huomioitavana myös ansionmenetykset koko ajalta. Useimmat pelaajista lähtevät kisoihin lomapäivillään tai ottavat jopa palkattomia vapaita tämän vuoksi.


Näillä perusteilla päätimme olla lähtemättä tulevan kesän kisoihin. Tavoitteemme siirtyi ja katseemme kääntyy vakaasti kohti MM2023!


Kulujen kattamiseksi haemme sponsoreita, teemme erilaisia talkootöitä ja muuta varainhankintaa. Joukkueelle asetettava tavoite on, että kukaan taidoillaan joukkueesta paikkansa ansaitseva pelaaja ei joudu jättämään kisareissua väliin liian korkeiksi muodostuvien omavastuukulujen vuoksi. Olemme taas valmistelemassa vuosikalenteria, suunnittelemme uusia varainkeruumahdollisuuksia, haemme aktiivisesti yhteistyökumppaneita ja pyrimme räätälöimään heidän kanssaan sopivan kampanjan. Olemme tehneet monenlaisia projekteja festarityöntekijöinä ja juhlien tarjoilijoina, seinien pesijöinä ja pihojen siivoojina.


Olisiko Teistä lähtemään mukaan tälle matkallemme? Löytyisikö teiltä meille sopivaa projektia tai varaammeko uikkareista paikan teidän logollenne? Jos teillä on mahdollisuus lähteä tukemaan meitä tällä matkallamme pyytäisimme ottamaan yhteyttä uppopallonaiset@gmail.com tai 040 3380 168/Ella.Heli #6

257 views0 comments

Recent Posts

See All